Koraci za prelazak na novu fiskalizaciju

Koraci za prelazak na novu fiskalizaciju
Poštovani,
Na osnovu brojnih pitanja koje svakodnevno dobijamo vezano za prelazak na ELEKTRONSKU FISKALIZACIJU i nove elektronske fiskalne kase odlučili smo da sastavimo jedinstveno uputstvo koje će vas postupno, korak po korak, voditi do vaše nove elektronske fiskalne kase i koje će vas lakše provesti kroz sam postupak prelaska na novi sistem rada.

Koraci za prelazak na novu fiskalizaciju

Na početku da napomenemo nekoliko stvari:
• Država je obezbedila subvenciju sa sve privredne subjekte koji su obveznici da pređu na novi sistem rada. Svi obveznici dobiće po 100 evra po prodajnom mestu i 100 po fiskalnom uređaju, a ta suma biće uvećana za 20 odsto za one koji nisu u sistemu PDV-a. Obveznik fiskalizacije je u obavezi da evidentira svaki pojedinačno ostvareni promet preko fiskalne kase u skladu sa zakonom kojim se one uređuju.

• Ministarstvo privrede Srbije objavilo Javni poziv za prijavljivanje za subvencije za nabavku novih fiskalnih kasa. Zainteresovani mogu da se prijave elektronski, preko portala Poreske uprave ePorezi, od 15. oktobra ove godine do 31. januara 2022. godine. Obveznik fiskalizacije za subvencije može da se prijavi samo jednom tokom trajanja javnog poziva, te je neophodno da pre apliciranja uradi prijavu svih prodajnih mesta, što takođe može da učini preko portala ePorezi.

Korisničko uputstvo za podnošenje prijave o zainteresovanosti za finansijsku podršku za fiskalizaciju može da se pronađe na sledećem linku:

KORISNIČKO UPUTSTVO ZA PODNOSENJE IZJAVE O ZAINTERESOVANOSTI ZA FINANSIJKU PODRSKU ZA FISKALIZACIJU

• ili možete pogledati video:

• Preduslov za dobijanje subvencije je podnošenje prijave sa podacima za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije (PGJO). Prijava PGJO se podnosi putem portala ePorezi. Korisničko uputstvo za prijavu poslovnog prostora i poslovnih prostorija može da se pronađe na sledećem linku:

KORISNICKO UPUTSTVO ZA PRIJAVU POSLOVNOG PROSTORA

Koraci za prelazak na novu fiskalizaciju

1. Prijavite sva vaša prodajna mesta. Odnosno podnesite prijavu za generisanje jedinstvene oznake poslovnog prostora i poslovne prostorije (PGJO) i na taj način ispunite preduslov za prijavu za subvenciju
2. Nakon uspešno obavljenog prvog koraka, drugi korak je da se prijavite za subvenciju.

3. Zahtev za izdavanje bezbedonosnog elementa (BE)

Jedan od najboljih elektronskih fiskalnih uređaja:

elektronski fiskalni uredjaj - nova fiskalizacija

Pogledajte fiskalni uredjaj CS 50

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *